peNgikutPengikuT sH@H Official bLogspot yaNg DikaSIhi & DisaYanGi !!!

iMBas KemBali maSa daHulU kaLa !!

get this widget here

Sunday, March 13, 2011

mELuPakan keKasiH LaMa..


Assalamualaikum..

1st..tujuan aku wat nota ni khas utk membantu anda2 di luar sana yg masih kekusutan,kekacauan,keserabutan mcm2 'ke' lg dengan permasalahan utama muda-mudi zaman skrg iaitu masalah CINTA..iya..aku faham perasaan anda suma yg mungkin dh korbankan segalanya dan mengharapkan sepenuhnya kebahagiaan korg berkekalan,tp hubungan korg tetap kecundang di tengah jalan...aku faham..sbb aku sndri sedang mengalaminya..jd..apa salahnya jika kita berkongsi ilmu dgn org yg memerlukan..kan??


CINTA SEJATI..itu la yg korg semaikan di dalam hati korg utk si dia..tetapi..kita hanya merancang.. ALLAH jua yg menentukan segalanya..jgn terlalu cepat berputus asa dan menutup pintu hati korg utk sesiapa lg..sbb kat luar sana masih ramai yg akan menghargai  korg..cuma masenya untuk pertemuan 'kamu dan dia' masih belum kesampaian..jadi bersabarlah dan hadapi suma ini dgn tabah..sesugguhnya jika benar dia adalah jodoh korg..pasti x kemana..yg penting skang korg perlu lupakan dia demi kebahagiaan dia dan dri korg sndri..cinta itu x boleh dipaksa...


Korg mungkin dah berusaha..tp usaha yg disertakan doa lebih mujarab..bak kata cikgu2 time kita skool dlu..mesti ada D.U.I.T(doa,usaha,ikhtiar dan tawakal)..skang korg cuma perlu ikut panduan pada gambar yg terdapat pada nota ni..dan amalkan setiap 3 kali bacaan selepas solat subuh n maghrib..


" Ya Allah, lenyapkanlah dukacita kami, hilangkanlah kesedihan kami, dan halaulah keresahan dari jiwa kami"

"MENCINTAI… BUKANlah bagaimana kamu melupakan..melainkan bagaimana kamu MEMAAFKAN.. BUKANlah bagaimana kamu mendengarkan..melainkan bagaimana kamu MENGERTI.. BUKANlah apa yang kamu lihat..melainkan apa yang kamu RASAKAN.. BUKANlah bagaimana kamu melepaskan..melainkan bagaimana kamu BERTAHAN.. Lebih baik menunggu orang yang tepat karena hidup ini terlalu singkat untuk dibuang hanya dengan ‘seseorang’..."


"Jika benar kamu sygkan dia..maka lepaskannya..jika dia kembali padamu..maka dia adalah milikmu..jika tidak..dia  bukan milikmu.."


"Tuhan memberi kita dua kaki untuk berjalan, dua tangan untuk memegang, dua telinga untukmendengar dan dua mata untuk melihat. Tetapi mengapa Tuhan hanya menganugerahkan sekeping hati pada kita? Kerana Tuhan telah memberikan sekeping lagi hati pada seseorang untuk kita mencarinya..."

‎"Kadangkala perkara tercantik dan terbaik di dunia tidak boleh dilihat, dipegang. Namun begitu… ia boleh dirasai dalam hati..."

SELAMAT MENCUBA!! InsyaAllah..korg boleh..jgn bersedih lg..teruskan hidup dgn maju kehadapan tanpa segala bebanan minda dan psikologi...-_-
amin...

No comments:

Post a Comment